Футболка, яка робить кардіограму, навушники, які не потрібно вставляти у вухо, та годинник, котрий навчать здоровому сну... Інноваційні технології перетворюють в реальність сторінки футуристичних романів, а також надихають вести здоровий спосіб життя. Представляємо добірку революційних гаджетів, які роблять наше життя яскравішим та здоровішим!

«Невидимі» навушники

Бездротові навушники – одне з найкращих ноу-хао, які ми із задоволенням використовуємо на дозвіллі, в роботі та під час занять спортом. Але сучасні виробники гаджетів пішли ще далі і вже представили інноваційні навушники, які не потрібно вставляти у вуха. Розробники AfterShokz Trekz Air використали технологію кісткової провідності: людина слухає музику, яка проходить через вилиці до вух, але при цьому вуха залишаються повністю відкритими. Це не впливає на звучання музики – ви чудово чуєте усе, що відбувається навколо. Це особливо важливо для безпеки під час пробіжки та їзди на велосипеді.

Розумний годинник

Смарт годинник (smart-watch) вже став класикою у світі девайсів для здорового способу життя. Це унікальний фітнес-гаджет, який стежить за багатьма важливими процесами в організмі: серцевим ритмом, споживанням і витратою калорій, кількістю пройдених кроків, якістю сну і навіть водним балансом. Усі дані про фізичну активність завантажуються у спеціальні сервіси, доступні на ПК та смартфонах. Розумний годинник можна порівняти із мінікомп'ютером, який має багато функцій і розширень та може взаємодіяти із іншими гаджетами. Більшість з них включають в себе сенсорний екран, GPS-навігатор, фітнес-трекер.

Хлопець на біговій доріжці з розумним годинником на предпліччі

Розумна футболка

Так-так, ви не помилилися! Виявляється, вже існує розумна футболка, яка дозволяє займатися спортом та відстежувати аномалії в роботі серця. І придумали її наші українські розробники! Український підприємець Олексій Виноградов та його партнер кардіолог і дослідник Дмитро Федьків уже більше 5 років працюють над технологією мобільної кардіографії. Нещодавно вони вивели на Kickstarter «розумну» футболку HeartIn, яка робить електрокардіограму в реальному часі. В комплексі з мобільним додатком вона більш ефективно дозволяє займатися спортом та відстежувати аномалії в роботі серця.

Смарт ваги

Всім тим, хто ретельно стежить за своїм здоров'ям і вагою, багато виробників техніки розробили розумні ваги із Wi-Fi та власним додатком. Пристрій за три секунди визначає масу тіла, проводить необхідні обчислення та відправляє дані у смартфон або планшет через Wi-Fi або Bluetooth. Переглянути динаміку змін своєї ваги можна у будь-якому місці та в будь-який час.

Дівчина в великій кімнаті на підлогових вагах

Як ваги дізнаються про вас все? В гаджет встановлені датчики біоімпеданса, які при зважуванні пропускають невеликий безпечний розряд струму через тіло. Завдяки цьому ваги визначають вагу, індекс маси тіла, відсоток жиру, обсяг м'язової маси та інші біометричні показники. Таким девайсом можна користуватися всією сім'єю: ваги запам'ятовують дані необмеженої кількості користувачів.

Тонометр нового покоління

Кожному з нас хоча б раз у житті вимірювали тиск старомодними приладами з грушею і циферблатом. Погодьтеся, такий девайс навряд чи може стати повсякденним помічником. Сучасні тонометри – компактні та прості у використанні прилади, які складаються з основного блоку і манжети. Манжета надягається на згин ліктя, і вже через кілька секунд ви отримуєте дані, які передаються в додаток і «хмару» через бездротовий зв'язок. При бажанні дані синхронізуються з Google Fit і Apple Health.

Світ інноваційних технологій приємно дивує! Поряд зі смартфонами, айпадами та ноутбуками, які все частіше називають «викрадачами часу», з'являються інноваційні девайси для підтримки здоров'я, краси і молодості. Нам же лишається зробити вибір – жити здоровим і наповненим життям!