Всі засоби необхідно підбирати за типом шкіри. Оскільки саме так можна забезпечити дермі повноцінний догляд. Шкіра буває нормальна, суха, жирна або комбінована. Щоб визначити свій тип шкіри, пропонуємо самостійно провести простий тест.

Спочатку очищаємо обличчя. Приблизно через 2 години прикладаємо серветку до лоба, щік та на зону «ніс-підборіддя». Якщо всі три серветки залишилися чистими – тест показав, що ви маєте сухий тип шкіри.

Інтенсивні жирні плями на всіх серветках говорять про те, що ви маєте жирний тип шкіри. Якщо серветки, які ви прикладали до лоба та підборіддя, масні, а та, яка була на щоках – суха, значить у вас комбінований тип шкіри. Якщо ж одна або дві серветки мають невеликі жирні цятки – у вас нормальна шкіра. Розгляньмо кожен тип шкіри більш детально.

Нормальний тип шкіри

Шкіра гладка і пружна, з матовим відтінком, чиста, свіжа і без жирного блиску. Не турбуйтеся, якщо результат вашого тесту не показав цей тип. Нормальна шкіра - рідкість і тому зустрічається нечасто. Нормальна шкіра також має свої недоліки. З віком виділення шкірного сала зменшується, внаслідок чого з'являється сухість і зморшки. Але якщо з ранніх років приділяти належну увагу догляду, то можна запобігти передчасному старінню шкіри.

Жирний тип шкіри

Такий шкірі характерний жирний блиск і широкі пори. При неправильному догляді жирна шкіра найбільше схильна до появи вугрів і прищів. Її колір може бути тьмяним, сірим. Така шкіра вимагає ретельного очищення за допомогою тоніків, масок і скрабів. Жирна шкіра має і свої плюси - вона довго залишається пружною і еластичною, а зморшки з'являються значно пізніше, ніж у інших типів шкіри.

Дівчина з красивим обличчям вмивається

Сухий тип шкіри

Ніжна, тонка і матова шкіра. Після вмивання відчувається стягнутість, з'являється лущення. Як правило, суха шкіра не схильна до висипань, але в'яне швидше, ніж жирна і нормальна. Така шкіра набагато більше, ніж інші, чутлива до температурних змін, страждає від вітру і сонця, тому вимагає постійного зволоження і живлення.

Комбінований тип шкіри

Це найпоширеніший тип шкіри обличчя. Йому характерний жирний блиск на підборідді, носі і лобі, а шкіра щік при цьому залишається сухою. Комбінована шкіра схильна до появи алергічних реакцій і висипань, тому вона вимагає особливого догляду.

Тепер, коли ви знаєте свій тип шкіри, можна сміливо купувати косметичні засоби, які на довгі роки збережуть здоров'я, молодість і краси вашої шкіри. Група Компаній «Амріта» розробила натуральну косметику з унікальною формулою FITOMELANIN + HYALURONIC ACID, яка ідеально підходить для будь-якого типу шкіри.