Багато хто з нас при вивченні корисної дієтичної добавки Омега-3 стикалися з так званим пінопластовим тестом. Суть його полягає в тому, що представники виробника або блогери заради «хайпу» втирають дорогоцінний риб'ячий жир із капсул у пінопласт, замість того, щоб використати його за призначенням. Але яка ціль цього тесту, запитаєте ви? За фактом, мети ніякої немає, люди даремно витрачають омегу, і ось чому…

Пінопластовий тест: 2 сторони однієї медалі.

Після взаємодії з пінопластом може статися одна з двох подій: нічого або пінопласт у жирі почне розчинятися, і залежатиме це виключно від того в якій формі риб'ячий жир виробник використав у своїх капсулах. А найцікавіше, що існує 2 полярні табори, які за результатами цього тесту намагаються з'ясувати якість продукції. Одні – прихильники того, що якщо омега-3 впоралася з пінопластом, то й з холестерином впорається, інші – прихильники теорії «не роз'їдає пінопласт – отже, натуральне, безпечне та якісне».

Чому Омега-3 розчиняє пінопласт?

Виробники омеги використовують 2 основні форми риб'ячого жиру у своїй продукції: тригліцериди та етил ефір. Тригліцериди - це просто очищений жир, добутий з жирних порід риб, а етил ефір - жир, в який для збільшення полінасичених жирних кислот (EPA і DHA) ввели етилові ефіри. У цьому й криється розгадка, пінопласт набухає в ефірах будь-яких жирних кислот, оскільки це його хімічна властивість. Тобто суть пінопластового тесту не показати властивості риб'ячого жиру, а показати властивості пінопласту.

Це пояснює і поділ на 2 табори: противники наукового прогресу борються за натуральність, тому стверджують, що тільки тригліцеридна форма – правильний риб'ячий жир, оскільки натуральний, а інший – хімія. Потрібно розуміти, що у всього є свої плюси та мінуси, наприклад у «натурального» жиру яскраво виражений смак риби та низький вміст корисних полінасичених жирних кислот. В обох формах корисні властивості самої омега-3 не різняться.

Як перевірити якість Омеги-3?

Перевірка якості продукції можлива або за допомогою лабораторії або при придбанні риб'ячого жиру у перевіреного виробника з усіма необхідними сертифікатами, такими як GMP та ISO.

«Омега 3 Формула» від Amrita виробляється у формі тригліцеридів на одному з найсучасніших заводів у світі з інноваційним 6-ступінчастим процесом очищення риб'ячого жиру за міжнародними стандартами якості ISO 22000, GMP (API), GOED. Склад на 1 порцію (4 капсули): натуральний риб'ячий жир – 2000 мг, EPA/DHA (загальна кількість на порцію) – 600 мг, 30 порцій на 30 днів прийому.

Довіряйте лише сертифікованим виробникам, обґрунтованим тестам та купуйте у перевірених часом компаній.