Багатство яскравих фарб, гра сонячного світла, музика дощу – осінь створена для творчості! Але часто саме восени люди страждають від осінньої депресії та нудьги. Тому ми підготували для вас корисні лайфхаки, які зроблять вашу осінь щасливою!

1. Знайдіть заняття для душі

Якщо у вас ще немає хобі, подумайте, що може надихати і радувати вас після тривалого робочого дня. Це можуть бути танці, йога, вивчення іноземної мови, вишивання. На чому б не зупинився ваш вибір, ці заняття мають приносити лише радість. Так ви відриваєтесь від щоденних справ і займаєтеся творчістю. До того ж творчість вивільняє внутрішню енергію і дарує нам гармонію.

2. Будьте оптимістами

Психологи стверджують, що люди, які з легкістю й оптимізмом ставляться до життя, довше живуть і менше хворіють. Щоденний стрес, конфлікти вдома і на роботі, побутові проблеми – все це викликає пригніченість і депресивний стан. Але існує простий і легкий спосіб подолання внутрішніх конфліктів – навчитися ставитися до проблем, як до задачі або до гри, в якій потрібно знайти правильне рішення. Досягти цього стану також нескладно – достатньо відсторонено, збоку подивитися на проблему, яка вас пригнічує. І рішення неодмінно прийде!

Чашка кави, осіннє листя, ковдра

3. Робіть собі та близьким маленькі подарунки

Восени, як ніколи, хочеться оточувати себе гарними речами. Дозволяйте собі маленькі радощі – купуйте собі й близьким приємні дрібниці. Це можуть бути парфуми, аксесуари, солодощі, делікатеси – все те, що робить нас трохи щасливішими. Подарунок, зроблений із душею, принесе вам і вашим близьким лише позитивні емоції!

4. Їжа для радості й розуму

Осінь – це найбагатша пора! Велика кількість фруктів та овочів дозволяє забезпечити організм цінними вітамінами та мінералами. Тому не шоколадом єдиним можна підіймати собі настрій. Американські психологи виділили список смачних і корисних продуктів-антидепресантів із високим вмістом селену та амінокислоти триптофан. Ці речовини заспокоюють нервову систему, поліпшують сон і підіймають настрій. Банани, листя салату, зелень, авокадо, мигдаль, усі види бобових, волоські горіхи, молоко і мед – це найпотужніші антидепресанти, які не мають побічних ефектів!

Заспокоїти нерви, покращити пам'ять і підняти настрій також допоможуть БАДи. Дієтична добавка «Релакс Формула Готу Кола» на основі екстрактів півонії, глоду і шипшини покращує настрій, знижує тривожність, заспокоює нервову систему, не викликаючи при цьому сонливість. Це чудова альтернатива хімічним препаратам, які мають багато побічних дій.

Дівчина в осінньому парку на велосипеді

5. Шукайте рух, займайтеся спортом

Спорт – це найкраща пігулка від стресу! Фітнес, пілатес, біг – обирайте те, що вам до душі. Фізичні навантаження допоможуть підтримувати відмінну фізичну форму й здоров'я, а також ефективно боротися з поганим настроєм і стресом.

6. Подорожуйте

Нові пейзажі, гарна архітектура, цікаві місця роблять нас щасливими. Навіть невеличка подорож у сусіднє місто може розвіяти нудьгу й негатив. Вам лишається зібрати валізу!

Радійте і надихайтеся яскравими барвами осені! Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам із радісним серцем зустрічати й проводжати будь-яку пору року. Якщо Вам сподобалася стаття, поділіться нею зі своїми друзями.