Існує поширена думка, що «всі хвороби – від нервів». З цим твердженням можна погоджуватися, можна сперечатися, але складно не визнати: наше емоційний стан безпосередньо впливає на наше самопочуття. Підвищений рівень стресу – це і скакання тиску, і поганий сон, і гормональні проблеми.

Як зберегти спокій, коли кар'єрні та фінансові перспективи туманні, інформаційна стрічка переповнена панічними повідомленнями, а домочадці не дають зосередитися на справах? Як не піддатися паніці та зберегти добрі взаємини з рідними?

Перевіряємо інформацію, спілкуємося з близькими, вчимося новому

1. Визначте джерело стресу.
Усуньте або мінімізуйте його вплив.Впадаєте в паніку, читаючи незліченні пости та переглядаючи новини? Обмежте час перебування в соцмережах. Відпишіться від сторінок, які дублюють повідомлення про кризу і відмовтеся від перегляду телевізора. Приймайте інформацію тільки з перевірених офіційних джерел.

2. Встановіть чіткий розклад дня та дотримуйтесь його всією родиною.
Дотримання режиму дня допомагає зберегти відчуття порядку, стабільності та контролю над ситуацією. Складіть розпорядок всією сім'єю, щоб діти відчували свою участь у важливому процесі та відповідальність. Для кожного заняття відведіть своє місце: для роботи одне, для ігор і перегляду фільмів – інше. Це допоможе розділяти процеси та не відволікатися на побутові дрібниці.

Мама з сином займається малюванням

3. Спілкуйтеся c близькими та друзями.
Вимушене перебування вдома – не привід закритися від друзів і близьких, телефонуйте один одному, влаштовуйте сімейні сеанси відеозв'язку, діліться своїми радощами та сумнівами. Ваші друзі та колеги напевно теж відчувають тривожні емоції – підтримуйте один одного, а допоможуть вам у цьому Skype, Zoom і Facetime.

4. Пам'ятайте, криза – це не тільки дискомфорт, це чудова можливість навчитися новому.
Приділяйте час улюбленому хобі або опануйте нове. Завжди мріяли навчитися малювати? Давно планували підтягнути знання іноземної мови або вивчити нові програми? Вперед! Зараз саме час!

5. Дотримуйтеся здорового способу життя.
Куріння та алкоголь не усунуть стрес, а тільки погіршать його. Їжте більше овочів і улюблених фруктів, робіть зарядку і прості фізичні вправи. Дотримуйтеся правил карантину, але не відмовляйтеся від прогулянок на свіжому повітрі.

6. Створіть список корисних технік боротьби зі стресом.Згадайте, як ви долали стрес раніше – дихальні техніки, музика, читання, медитація.
Все, що допомагало раніше, можна і потрібно використовувати зараз.

Подолати стрес допоможуть сили природи

Вітаміни та мінерали, сонце та свіже повітря – чудові помічники в боротьбі з тривогою. Навіть коли немає можливості регулярно бувати на свіжому повітрі, природа допоможе! Введіть в щоденний раціон рослинні препарати антистресової дії. Комплекс «Магній АКТИВ Баланс + елеутерокок» від Амріта розроблений спеціально для поліпшення концентрації та підвищення стійкості організму до стресів і психологічних навантажень, без ефекту сонливості.

Важливий компонент комплексу – магній у виді цитратної солі. Цей мінерал підвищує стресостійкість, покращує пам'ять і розумові процеси, дуже корисний при підвищених психологічних і розумових навантаженнях. Крім того, цитрат покращує метаболічні процеси в клітинах і дає багато енергії. 

Також експерти Амріта включили до складу «Магній АКТИВ Баланс + елеутерокок» екстракт елеутерококу і гінкго білоба. Вони знижують стомлюваність, підвищують стійкість до зовнішніх подразників, покращують кровообіг мозку, а амінокислота гліцин в складі активної добавки прискорює процес метаболізму в центральній нервовій системі, зменшує психоемоційне напруження та покращує настрій.

Купуйте біологічно-активний комплекс «Магній АКТИВ Баланс + елеутерокок» від Амріта в нашому інтернет-магазині, й будьте спокійні за себе та близьких!