На календарі майже середина жовтня, на вулиці – справжня золота осінь. Пора діставати улюблені светри та підбирати відповідні шарфи та шапки. І, звичайно ж, разом з ревізією одягу, варто переглянути свою косметику. Так-так, креми, маски, скраби, пілінги теж сезонні та вимагають осінньої заміни.

Зараз шкіра, яка звикла до літньої спеки, перебудовується та пристосовується до колючого вітру, нестачі сонця, перепадів температур. При цьому погода нестабільна – різке похолодання змінюється теплом, дощ з вітром – ясними сонячними днями. А попереду – зимові морози. Шкірі доводиться нелегко, особливо, якщо протягом літа вона піддавалася інтенсивному загару та недостатньому захисту від активного сонця.

Осінні проблеми шкіри:

  • сухість, викликана зневодненням та порушенням бар'єрних функцій;
  • потовщення рогового шару (як наслідок – тьмяність і шорсткість), особливо, якщо старанно засмагали та нехтували відлущуванням, щоб не змити засмагу;
  • гіперпігментація – ще один наслідок спілкування з сонцем;
  • підвищена чутливість – реакція шкіри на низькі температури та сухе осіннє повітря;
  • почервоніння – реакція судин на похолодання.

Догляд за шкірою восени складається з таких елементів:

Дівчина на прийомі у косметолога

Очищення шкіри

Восени використовувати занадто жорсткі «змивки» не рекомендується. Краще перейти на більш м'який спосіб очищення, який не позбавляє шкіру вологи. Замініть агресивні гелі та пінки, які містять ПАВи та сушать шкіру обличчя, на більш м'які, кремові продукти. Макіяж обов'язково змивайте молочком перед умиванням. Суху шкіру рекомендується очищати засобами на масляній основі – вони допоможуть утримувати в ній вологу.

Спробуйте «Відновлюючий тонік для обличчя» від Amrita або «Міцелярну воду».

М'яко очищають шкіру обличчя, шиї та зони декольте, освіжають та тонізують шкіру обличчя, звужують пори. «Міцелярна вода» легша, тонік – більш насиченим. Забезпечують легкий ліфтинг і нормалізують РН-баланс шкіри. Не містять парабенів, силіконів та мінеральних олій.

Пілінг шкіри восени

Осінній пілінг шкіри суттєво відрізняється від літнього. Замініть грубий скраб на більш м'який (бажано, на масляній основі). Ідеальним осіннім пілінгом є продукти з фруктовими кислотами та саліцилової кислотою. Вони ефективно видаляють мертві клітини шкіри, при цьому не травмуючи її.

Зволоження

Легкі креми для обличчя, якими ви користувалися влітку, восени рекомендується замінити на більш поживні та зволожуючі. Вони створять потужний бар'єр, який буде перешкоджати втраті вологи в шкірі. Нічні креми важливо підбирати з відновлювальними компонентами – нормалізується та відновлюється верхній шар шкіри.

Денні та нічні креми від Амріта

Зверніть увагу на креми для обличчя від Amrita:

Всі вони відмінно зволожують та уповільнюють процеси старіння, стимулюють природні процеси відновлення шкіри, розгладжують мікрорельєф шкіри та сприяють омолодженню. Спеціально розроблена формула від Amrita з фітомеланіном, муцином, екстрактами алое, зеленого чаю, фіалки, ламінарії, маслами чорного кмину та рожевого дерева, провітамінами Е, А, В5 сприяє відновленню пружності шкіри та утворенню природного колагену. Вони ефективно зменшують глибокі статичні та мімічні зморшки й надають овалу обличчя чітких контурів.

В цілому для зволоження шкіри восени корисно використовувати сироватки для обличчя – вони добре зволожують та відновлюють гідробаланс шкіри. До їхнього складу входять оливкова олія, колаген, масло ши та інші корисні компоненти.

Активні компоненти сироваток від Amrita – муцин, леуфасіл та гіалуронова кислота – підвищують еластичність та пружність шкіри, розгладжують статичні зморшки, забезпечують тривале зволоження шкіри, ефективно пом'якшують шкіру, створюють захисну плівку.

Сироватки Амріта

Зверніть увагу, що дощова осінь – це ідеальний час для насичених кремів з гіалуроновою кислотою, муцином, рослинним гліцерином. Річ у тому, що вони ніби «притягують» вологу з навколишнього середовища, якою насичене повітря восени та «віддають» її вашій шкірі. Завдяки таким кремам шкіра стає більш пружною.

Живлення та захист шкіри

Живильні маски

Восени літні зволожуючі маски-серветки, плівки та пінки краще замінити на більш масляні, жирні, живильні. Ідеальні осінні маски – на основі білої глини та гліцерину. Вони відмінно живлять та розгладжують шкіру.

Якщо ви любите натуральну косметику, осінні живильні маски можна робити вдома самостійно.

Хіт осені – гарбузова маска з медом та клітковиною.

Змішайте столову ложку запеченого у фользі гарбуза зі столовою ложкою меду та столовою ложкою гарбузової клітковини від Amrita.

Морквяна маска з вершками та вівсяним борошном.

Столову ложку тертої моркви змішайте зі столовою ложкою вершків та столовою ложкою вівсяної муки.

Ця домашня осіння маска для обличчя з морквою є суперзволожуючим та легким у виготовленні диво-засобом. Вона живить, освіжає та зволожує шкіру.

Поживна маска з гарбуза і моркви

Захист губ та шкіри навколо очей

Ще восени варто пам'ятати про захист губ та шкіри навколо очей. У холодну пору року шкіра губ та повік потребують такої ж захисту, як і шкіра обличчя. Щоб захистити їх від холодів та обвітрювання, запасіться хорошим живильним бальзамом для губ, бажано, на масляній основі, та хорошим кремом для повік.

«Аква-флюїд навколо очей 30+» та «Живильний крем для повік 40+» від Amrita прекрасно підходять для догляду і за повіками, і за чутливою шкірою навколо губ. Вони зменшують мімічні зморшки навколо очей та роблять контур чіткішим та виразним.

Правильно плекаємо не тільки шкіру

Все-таки зовнішній вигляд залежить не тільки від косметичного догляду, а й від способу життя, розпорядку дня та достатнього режиму сну.

Обов'язково наповніть свій раціон запеченими та сирими овочами, зеленню, горіхами та осінніми фруктами.

Пийте достатню кількість води та намагайтесь спати не менше 7-8 годин на добу.

Будьте красиві та радісні разом з косметикою Amrita.