Міцний імунітет - це запорука здорового організму. Імунітет захищає організм від зовнішнього негативного впливу. Але як забезпечити міцний імунітет дорослому та зміцнити його у дитини?

Як підняти імунітет дорослому?

Імунітет - це здатність організму протистояти інфекціям і хворобам. Це результат роботи імунної системи організму, яка складається зі спеціальних клітин, тканин і органів, які працюють разом, щоб захистити організм від чужорідних загарбників, таких як бактерії, віруси, паразити та токсини. Імунна система постійно адаптується та реагує на нові загрози, і її можна підвищити, дотримуючись основних правил.

Для підвищення імунітету доросла людина має харчуватися здоровою їжею, яка містить багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Достатній сон і зниження рівня стресу також необхідні для міцної імунної системи. Крім того, регулярні фізичні вправи можуть допомогти покращити кровообіг, що, своєю чергою, допоможе зміцнити імунітет. Також важливо регулярно робити щеплення для захисту від певних захворювань.

Стан всіх органів і систем впливає на імунну систему в цілому. Порушення роботи будь-якої із систем в організмі людини підвищує роботу імунітету та вичерпує його. Тому збалансована робота всіх органів і систем забезпечить міцність імунітету.

Слід пам’ятати основні причини зниження імунітету:

  • неправильне харчування;
  • недосипання;
  • стрес;
  • зайва вага;
  • малорухливий спосіб життя;
  • захворювання інших органів і систем;
  • куріння та надмірне вживання алкоголю. 

Для міцного імунітету важлива достатня кількість надходження вітамінів з продуктами харчування. Обов’язково потрібно споживати фрукти, овочі, рибу, свіжовижаті соки та інше. Але, нажаль, не завжди з продуктами надходить необхідна кількість вітамінів для міцного імунітету. Тому експерти Амріта рекомендують застосування вітамінних комплексів для зміцнення імунної системи.

Фітопродукти для зміцнення імунітету від Амріта

«Мульти Баланс» допомагає задовольнити добові потреби організму в необхідних поживних речовинах, яких може не вистачати в щоденному раціоні. Містить сухі екстракти плодів горобини звичайної та ягід смородини, спіруліну, вітаміни С, В3, В5, Е, В6, В2, А, В9, а також природний йод, цинк та селен.

«Цинк D3 Баланс» потужне джерело цинку, кверцетину та вітамінів для укріплення імунної системи та зменшення ризику ускладнень респіраторних вірусних інфекцій. Посилює противірусний та антибактеріальний імунний захист та зменшує ризик ускладнень вірусних або бактеріальних інфекцій.

«Імун Баланс» зміцнює організм, посилює його захисні функції та знижує ризик захворювання. Ефективність продукту досягається шляхом ідеального балансу натуральних компонентів, серед яких: екстракт ацероли, екстракт ягід чорної бузини, цинк та бета 1-3, 1-6 глюкани.

Як підняти імунітет дитині?

Найбільш вразливий імунітет дитини у дошкільному віці та у період статевого дозрівання. У дошкільному віці відбувається активне формування імунної системи, а у період статевого дозрівання відбувається виснаження організму через зміни. Але потрібно бути уважним у будь-який період зростання дитини. Основними причинами зниження імунітету можуть бути:

  • фізична і розумова перевтома;
  • недостатній відпочинок та постійний недосип;
  • брак свіжого повітря;
  • погане харчування.

Діти з тенісними ракетками у руках

Рівень імунітету організму залежить від стану мікрофлори шлунку. Тому для міцного імунітету у дитини потрібне в першу чергу правильне харчування. Раціон дитини має бути збалансованим та різноманітним. Шипшина, цитрусові, яблука, болгарський перець, яйця, шпинат, цільнозернова вівсяна каша - багаті на вітаміни С та Е, що підвищують природну захисну функцію. Жирна морська риба та горіхи містять омега-3, що посилюють опірність до вірусів та бактерій. М’ясо індички, печінка з яловичини, молочні продукти багаті на цинк, який нейтралізує збудників вірусів та інфекцій. Для стимуляції імунної системи слід давати дитині імбир та часник.

Також дитина має вживати багато фруктів та овочів. Вони забезпечать організм клітковиною, а клітковина покращує роботу шлунково-кишкового тракту, що є запорукою міцного імунітету.

Слідкуйте за збалансованим харчуванням у сім’ї, ведіть активний спосіб життя та радійте кожному дню і ваш імунітет буде зміцнюватись.