Швидко втомлюєтеся та вже зранку почуваєтеся розбитим? Стали неуважним, дратують дрібниці, які раніше викликали лише поблажливу посмішку? На гребінці помічаєте більше випалого волосся, а колір обличчя змінився не в кращу сторону? Скоріш за все, організму просто не вистачає вітамінів.

Наприкінці зими – на початку весни, коли немає сезонних овочів і фруктів, а сонце радує нас рідко, організм особливо вразливий. Чоловіки не звикли скаржитися на нездужання та ламкі нігті, але ж чоловічий організм потребує вітамінів і додаткової енергії не менше, ніж жіночий.

Для початку розберемося, що таке гіповітаміноз. Брак вітамінів зазвичай позначають терміном «авітаміноз», але це – помилка. На відміну від гіповітамінозу, авітаміноз є важким станом і веде до не менш важких захворювань. Для того, щоб подолати гіповітаміноз, частіше за все не потрібно лікарське втручання – достатньо правильно збалансувати харчування та скоригувати режим дня.

З чого ж почати?

Перший крок – змініть харчування

  • щодня їжте свіжі овочі, зелень;
  • перед вживанням в їжу не заливайте овочі гарячою водою – все вітаміни «підуть» у відвар;
  • між свіжомороженими ягодами й добре збереженими літніми яблучками обирайте ягоди;
  • готуйте страви на одне приймання, не зберігайте в холодильнику салати та нарізані овочі;
  • скоротіть вживання фаст-фуду та алкоголю – зайві навантаження організму ані до чого;
  • харчуйтеся різноманітно: цитрусові, бобові, хурма, гранати, імбир, сухофрукти – все це має бути на вашому столі.

Овочі та фрукти на стільниці

Крок другий – частіше бувайте на свіжому повітрі, виїжджайте на природу

Ви втомилися від лютнево-березневої мряки за вікном, і ваш організм втомився від браку сонця (а значить – вітаміну D) та свіжого повітря. Не варто в вихідний відлежуватися вдома за переглядом серіалу. Ловіть рідкісні сонячні дні! Пройдіться по парку, виберіться на пікнік до лісу, організуйте міні-похід на пару днів. Прогулянки на свіжому повітрі доброчинно впливають на серцево-судинну і центральну нервову системи, покращують настрій і підвищують якість сну. Ми ще не звикли до постійної плюсової температури взимку, але, якщо кліматичні тенденції зими-2020 збережуться, до прогулянок можна буде додати легкі пробіжки.

Крок третій – підтримуйте фізичну активність

Навіть якщо у вас немає часу на регулярні тренування, не варто відмовлятися від фізичних навантажень: працюєте недалеко від будинку – відмовтеся від автомобіля та громадського транспорту; протягом робочого дня влаштовуйте перерви та робіть просту гімнастику для шиї та спини; не ігноруйте запрошення друзів зіграти в футбол на вихідних або провести активне тренування для чотирилапих вихованців.

Важливо пам'ятати, що жоден овоч чи фрукт не містить повного набору вітамінів, і часто одні вітаміни нейтралізують дію інших. Якщо ви насправжки вирішили боротися з весняним гіповітамінозом, зверніть увагу на комплекс «Лізин Актив баланс + малина» від Amrita. Це потужний синергетичний комплекс, що містить незамінну амінокислоту L-лізин (фармацевтичної якості), яка поєднується з природними вітамінами та корисними рослинними екстрактами ацероли та малини. Цей комплекс спрямований на профілактику вірусних захворювань і інших сезонних інфекцій, а також входить до програм підтримки імунітету та запобігання ризиків ускладнень стану здоров'я, хронічної втоми і зниження працездатності.

Протистояти початку застуди допоможе природний антисептик Ополіскувач для рота Amrita Guard. Вміщені в складі ополіскувача ефірну олію та мінерали допомагають в терапії при запаленнях в порожнині рота та горлі, підвищують опірність організму до зовнішніх збудників.

Дослухалися нашої поради та зібралися на природу? Обов'язково захопіть з собою Мультиспрей для тіла Amrita Guard. Спрей швидко загоює невеликі ранки, порізи, удари, заспокоює роздратовані ділянки шкіри, ефективно та надовго освіжає.

Підтримуйте тонус і енергію мужності разом з Amrita та пам'ятайте, до весни залишилося всього 10 днів!)