Вони – чудо природної інженерії. Вони відповідають за рух, і в тілі людини їх понад 200. У середньому протягом життя вони згинаються та розгинаються близько 25 мільйонів разів. Якщо вони хрумтять, значить вашому організму не вистачає кальцію. Здогадалися, про що йдеться? Звісно ж, про суглоби.

Завдяки суглобам наші кістки та м'язи працюють як єдина система, і ми можемо рухатися. До захворювань суглобів особливо схильні люди похилого віку, проте лікарі зазначають, що все частіше за допомогою звертаються пацієнти, яким немає і 40.

Що може викликати проблеми з суглобами?

Артроз і артрит – найпоширеніші захворювання органів руху.

Артроз – це поступове руйнування суглобного хряща, не пов'язане із запальними процесами.

Артрит – загальне позначення запальних уражень суглобів, які можуть бути як причиною, так і наслідком інших захворювань.

Причини виникнення цих проблем зі здоров'ям можуть бути наступні:

  • навіть невеликі травми: забої, вивихи та розтягнення;
  • інфекційні захворювання;
  • порушення обміну речовин;
  • надлишкова вага;
  • хронічні захворювання, пов'язані з порушенням кровообігу (подагра, діабет);
  • сидячий спосіб життя, дефіцит руху, порушення постави;
  • надмірні фізичні навантаження, в тому числі професійний спорт.

Як ми бачимо, факторів ризику чимало. А це означає, що профілактику захворювань суглобів потрібно почати своєчасно, адже хворий суглоб може призвести до незворотних наслідків.

Дівчина на пробіжці тримається за коліно

Як зняти запальний процес суглобів

Спеціалісти рекомендують різноманітні методи та методики для лікування та оздоровлення рухового апарату. Але для здоров’я суглобів достатньо дотримуватись певних порад:

  1. Позбавляємося зайвої ваги. Кожен зайвий кілограм збільшує навантаження на колінні суглоби в середньому в шість разів у порівнянні з нормою.
  2. Тіло людини несиметрично: у кожного з нас одна нога трохи коротша за іншу. Якщо різниця трохи суттєвіша за середньостатистичну, на тазостегновий суглоб може створюватися додаткове навантаження. Щоб знизити це навантаження, замовте спеціальні ортопедичні устілки.
  3. Нормалізуємо раціон: для запобігання запаленню хрящової тканини їжте більше жирної риби, для збереження еластичності зв'язок – пийте більше чистої води. Вживайте більше продуктів, багатих кальцієм.
  4. Робимо щоденну гімнастику. Як було сказано вище, надмірні навантаження негативно впливають на суглоби, проте помірна активність допомагає зберегти їхню гнучкість і здоров'я.
  5. Обираємо правильне взуття для спорту. Якщо біг – то  кросівки мають бути на товстій підошві з хорошою амортизацією.
  6. Підтримуємо здоров'я та молодість суглобів з допомогою рослинних препаратів та біологічно активних добавок.

Як зняти запальний процес суглобів ліками

Сучасний фармацевтичний ринок пропонує різноманітні ліки та безліч лікарських засобів для зміцнення та підтримки суглобів, оскільки це досить поширена проблема. Експерти Амріта рекомендують комплексний підхід для здоров’я опорно-рухового апарату та розробили найбільш гармонійне та ефективне поєднання фітопродуктів у комплекс «Рухайся легко!»:

«Сусталек Форте» забезпечує профілактику та покращення при запальних процесах в тканинах суглобів, а саме: зменшує скутість, біль та набряклість. Фітопродукт відновлює еластичність хрящової тканини та зменшує сольові відкладення.

«MSM органічна сірка» допомагає змащувати суглоб і зменшувати тертя, яке може призвести до болю та запалення. Вона також допомагає поглинати удари та зменшувати знос суглоба. Крім того, сірка сприяє утворенню колагену, який допомагає підтримувати суглоб міцним і стабільним. Без достатньої кількості сірки суглоби можуть стати слабкими та вразливими до пошкоджень.

«Арнізин крем для суглобів» допомагає при запальних захворюваннях у суглобі. Збалансований склад крему усуває набряки, гематоми, стимулює синтез колагену та еластину. Сприяє розширенню кровоносних судин та викликає приємне відчуття холоду, що супроводжується знеболюючим ефектом. Допомагає розслабити всі групи м’язів Прискорює відновлення у разі травм і зменшує потребу в хімічних знеболювальних.

Купуйте продукти Амріта для здоров'я суглобів, нехай рух приносить радість в будь-якому віці!