Донедавна більшість з нас використовували тільки соняшникову олію і навіть не замислювалися, яку користь здоров'ю може принести лляна або, наприклад, олія виноградних кісточок. Прийшов час розкрити цю тему!

Розмаїття олій, які отримують методом першого холодного віджиму, а сьогодні ми розповімо саме про них, майже безмежне. Деякими ми користуємося регулярно і вони, як «маленька чорна сукня» у жінки в шафі, є на кожній — і холостяцькій, і високої кухні. Про більшість олій ми тільки чули, і не використовуємо в повсякденному житті. Ми готові заповнити ці прогалини — розкрити вам невичерпну користь рослинних олій та переконати вас використовувати їх для зміцнення здоров'я і підтримки краси та молодості.

Менше обробки — більше користі

Перше правило користі олій — чим менше обробки, тим краще. Тому олії холодного віджиму вважаються кращими для здоров'я, адже при нагріванні сировини її корисні властивості втрачаються.

Перевага олій Amrita в тому, що їх отримують після першого холодного віджиму. Так вони не тільки зберігають смак і запах початкового продукту, але і зберігають в собі цінні речовини: омега-3 і омега-6 жирні кислоти, вітаміни А, С, Е, і групи В; мінерали: кальцій, магній, калій та інші.

Такі рослинні олії після віджиму піддаються тільки фільтрації, тобто механічному видаленню всіх твердих включень. Саме тому термін придатності обмежений, а об’єм достатній для швидкого використання свіжого продукту. Це дозволяє не використовувати консерванти і надмірну стерилізацію, а значить — зберегти натуральність і користь.

Чим рідніше, тим корисніше

Якщо перефразувати прислів'я «де народився, там і згодився» і застосувати його до харчування, то отримаємо абсолютно точну інструкцію для прихильників здорового харчування. Необхідно вживати в їжу в основному ті продукти, які вирощені і вироблені у вашому регіоні. Тому всі олії Amrita зроблені з вітчизняної високоякісної сировини.

Річ у тому, що наші травні ферменти сформувалися шляхом еволюції і удосконалювалися з покоління в покоління. Сьогодні, коли ми так турбуємося про зміцнення здоров'я і, чого гріха таїти, своєю зовнішністю (адже молодість стала культом), ми на клаптиках генетичної пам'яті шукаємо чудодійні методи лікування. Саме рослинні олії здатні принести неоціненну користь нашому здоров'ю і зовнішності.

Різновиди рослинних олій з плодами рослин

Яку ж саме олію обрати і яка цінність кожної з них?

Олія з насіння льону: омега-3 — це не тільки про риб'ячий жир.

Ця олія нормалізує роботу травної системи і печінки, здійснює імунозахисну і протипаразитарну дії, покращує обмінні процеси в організмі. Саме олію з насіння льону дієтологи рекомендують вегетаріанцям і людям, які рідко вживають рибу, оскільки вона наповнює організм незамінними омега-3 жирними кислотами.

Олія волоського горіха: вітамінна бомба з нереальним горіховим ароматом.

Тут цілий комплекс вітамінів A, D, E, K і антиоксидантів. Важливо, щоб вітаміни не тільки надходили в організм, але і правильно засвоювалися ним. Саме це забезпечують жирні кислоти, що входять до складу олії.

Олія з насіння кунжуту: суперджерело кальцію і природний антиоксидант.

Ця олія сприяє зміцненню кісткової тканини, корисна при легеневих захворюваннях, нормалізує кислотність шлункового соку. Все це доповнюють чудові смакові якості, які додадуть «родзинку» будь-якій страві з кунжутною олією.

Олія з насіння розторопші: справжній подарунок для печінки.

Зміцнює і захищає клітинні мембрани клітин печінки — гепатоцитів. Містить потужний природний гепатопротектор силімарин, який використовується в більшості препаратів для лікування печінки. Олія з насіння розторопші незамінна для детоксу, адже очищує організм від шлаків, токсинів і солей важких металів.

Олія з гарбузового насіння: смачний рецепт молодості.

Чудовий дієтичний продукт з масою корисних властивостей. Бореться з вільними радикалами і захищає від передчасного старіння, активізує обмінні процеси в тканинах і покращує моторику кишечника. Всі ми пам'ятаємо ще з дитинства, яке корисне гарбузове насіння, а олія — ще й дуже смачна.

Рослинна олія — чудовий подарунок землі і людської праці, цінність якого ми вже розуміємо, але часто неправильно і неефективно використовуємо. Адже тільки регулярне щоденне вживання дасть необхідний цілющий ефект.

Ложка з рослинною олією для овочевого салату

Секретний інгредієнт вашої краси

І нарешті, ділимося секретом: взимку, коли шкіра потребує глибшого живлення та відмовляється приходити в себе навіть від інтенсивних зволожуючих масок, пускайте в хід важку артилерію — шукайте порятунок у власному холодильнику, де стоїть наша рослинна олія.

Порційно додайте 2-3 краплі олії до крему для тіла, змішуючи в долоні, розігрійте і нанесіть на шкіру. Так олія легше розподіляється і швидше всмоктується. Повірте, ви забудете про стягнення і лущення та будете просто в захваті від цього простого і корисного рішення.

Важливе правило: хоч на кухні, хоч в косметичних цілях вживати олію без нагрівання, максимум — це зігріти в руках.

І найголовніше, якщо, звичайно, ви дочитали нашу статтю, переконливо рекомендуємо: розширюйте асортимент звичних рослинних олій і, знаючи про надзвичайну користь, почніть освоювати кожну з них. А потім обов'язково оберіть свою улюблену!