Весна – це довгоочікуване сонце, теплий вітерець, первоцвіти та, звісно ж, бажання оновлення та перетворення. Новий легкий гардероб, каблуки або яскраві оксфорди, нова стрижка і зміна кольору волосся – часто саме навесні ми наважуємося на найсміливіші зміни в іміджі. Але, на жаль, іноді радість весняного перетворення буває затьмарена: холодний вітер і різкі перепади температур – це лише пара «весняних» чинників ризику для нашої краси.

Догляд за тілом, обличчям і волоссям навесні: на що звернути увагу

  1. Захист шкіри обличчя від сухості

Перші теплі дні приносять нам масу позитивних емоцій та сухість шкіри. Активне весняне сонце, вітер і вечірній холод можуть дуже швидко викликати сухість, лущення та роздратування шкіру обличчя. Тому дуже важливо щодня перед виходом з дому наносити зволожувальний денний крем і за необхідністю повторювати процедуру протягом дня.

  1. Догляд за шкірою тіла

Зі спекотного офісу до прохолодного скверу, вранці ви вдягаєте вовняну кофту, вдень хочеться гуляти в легкій блузці та плащі – шкіра тіла страждає від частого перепаду температур, тому роздратування та запалення – не рідкість. Рукавички в шафі до наступної зими, але руки як і раніше потребують захисту. Тому – крем для тіла з пом'якшувальним і заспокійливим ефектом, а також крем для рук з натуральними маслами – це весняний мастхев.

  1. Догляд за волоссям

Навесні як ніколи актуально відновлення волосся після шапок і зимового холоду. Правильно підібраний шампунь, щотижневе використання живильної маски та захисний спрей на кожен день допоможуть повернути волоссю блиск, еластичність та шовковистість.

Дівчина сушить феном волосся

Натуральний догляд: які компоненти шукати в складі

Косметика на натуральній основі – краще рішення для ефективного догляду за красою шкіри та волосся. Які натуральні компоненти зарекомендували себе найкраще?

  1. Екстракт виноградних кісточок

Потужний антиоксидант. Стабілізує вміст еластину і колагену, підвищує пружність шкіри, має антіейдж-ефект. Завдяки вмісту ресвератрола – фітонутрієнта, виявленого вченими у винограді – швидко загоює мікропошкодження шкіри, обвітрювання, роздратування. Катехіни, що також містяться в екстракті, підсилюють мікроциркуляцію крові в епідермісі, додають волоссю силу, а шкірі – здоровий, сяючий вигляд.

  1. Масло ши

Широко відомий природний зволожувач з цілим комплексом органічних амінокислот в складі. Активізує вироблення колагену, розгладжує зморшки, ефективно захищає шкіру навіть від дуже сильного вітру і холоду. Завдяки нейтральним ліпідам, тригліцеридам, масло ши має оздоровлювальний ефект і може застосовуватися для полегшення перебігу шкірних захворювань.

  1. Олива

Захищає шкіру і волосся від сухості та сприяє відновленню після перебування під УФ-променями, містить вітаміни А та Е, які мають омолоджувальний ефект. Поліфеноли в складі масла оливи надають антиоксидантний ефект.

  1. Вербена

Як правило, при виготовленні косметики використовується масло вербени, але популярна і складніша форма – екстракт. Нормалізує обмінні процеси в епідермісі, має антицелюлітний та зміцнювальний ефект, має антибактеріальну дію.

  1. Олія обліпихи

Багате джерело вітамінів A, E, C, В, K, P з комплексом кислот і фосфоліпідами. Олія має яскраво-помаранчевий колір, тому наносити її на шкіру в чистому виді не варто. А ось косметика з олією обліпихи – відмінне рішення для боротьби з акне, жирним блиском і небажаною пігментацією, а також для зволоження шкіри.

Дівчина з косметичною маскою на обличчі та авокадо в руці

Домашній догляд за обличчям і тілом: влаштуємо день спа

Що може бути приємніше, ніж залишитися вдома і присвятити цілий день релаксу і турботі про себе? Ось кілька рецептів домашніх засобів по догляду за шкірою та волоссям:

Для волосся

Для нормального волосся підійде поєднання огірка і меду. Очистіть огірок від шкірки та дрібно наріжте або подрібніть блендером. Три столові ложки огіркової маси змішайте з двома столовими ложками меду і розведіть водою кімнатної температури. Нанесіть маску на шкіру голови та далі по всій довжині волосся. Потримайте 30 хвилин, змийте.

Сухому волоссю допоможуть яблуко та алое. Змішайте сік алое з яблучною м'якотою в пропорції 1/1. Сік алое – прекрасний природний зволожувач, а яблуко зарядить волосся вітамінами. Нанесіть маску на волосся по всій довжині на 40 хвилин, змийте теплою водою.

Для боротьби з жирністю волосся допоможе блакитна або зелена глина. Глину ви можете купити в аптеці, просто розведіть порошок водою до консистенції рідкої сметани. Нанесіть суміш на шкіру голови та тримайте не довше, ніж 30 хвилин, після чого ретельно промийте шкіру і волосся.

Для обличчя

Відмінне рішення для догляду за жирною шкірою – маска на основі банана. Подрібніть в блендері 1 банан, додайте рідкий мед і чайну ложку лимонного або апельсинового соку. Нанесіть на обличчя на 20 хвилин, змийте теплою водою.

Сухій шкірі обличчя допоможе вітамінна маска з вівсяних пластівців і липи. Подрібніть вівсяні пластівці, додайте столову ложку оливкової олії та 50 мл настою липового цвіту, ретельно перемішайте, нанесіть пару крапель вітаміну А. Нанесіть на заздалегідь очищене обличчя на 20 хвилин, змийте теплою водою.

Для догляду за нормальною шкірою підійде йогуртова маска з авокадо. Розімніть чверть стиглого авокадо, додайте столову ложку натурального «живого» йогурту, перемішайте інгредієнти та нанесіть на обличчя на 15 хвилин. Змийте теплою водою.

Для тіла

Кавово-медовий скраб допоможе в боротьбі з целюлітом і зробить шкіру еластичнішою. Дві столові ложки густого меду змішайте з однією столовою ложкою меленої кави. Нанесіть суміш на проблемні зони, інтенсивно помасажуйте 10 хвилин, змийте скраб.

Скраб для пружності шкіри з гарбуза і цукру зробить шкіру гладкою та підтягнутою. Стакан цукру змішайте з подрібненою м'якотою вареної гарбуза. Нанесіть скраб і ретельно помасажуйте не довше, ніж 10 хвилин. Змийте теплою водою та нанесіть на шкіру зволожувальне молочко.

Важливо! Пам'ятайте, що будь-який натуральний інгредієнт може викликати алергію. Перед застосуванням засобів для домашнього догляду за шкірою та волоссям протестуйте їх на невеликій ділянці шкіри. Якщо ви схильні до алергії, краще відмовитися від домашніх спа-процедур.

Засоби для догляду за собою від Шанталь

Косметика «Шанталь» – все, що треба для краси, в одній лінійці

Витрачати час на виготовлення домашніх масок і скрабів не завжди хочеться та виходить. І будемо об'єктивні, косметика, яка створена професійними експертами, значно ефективніше.

У лінійці косметики на натуральній основі «Шанталь» від Амріта ви знайдете всі необхідні продукти для весняної турботи про красу:

  • зволожувальний крем для обличчя з оліями оливи, ши та зародків пшениці захистить шкіру від вітру і холоду, надасть їй природне сяйво і бархатистість;
  • ніжний крем-суфле для рук і тіла «Вербена і олива» з екстрактом виноградних кісточок і кокосовим маслом подарує відчуття комфорту на цілий день;
  • крем для ніг з екстрактом лаванди та м'яти усуне втому і набряклість після прогулянок і поверне ніжкам легкість;
  • відновлювальна маска та шампуні зроблять волосся міцним, еластичним і слухняними.

Купуйте косметику з лінійки «Шанталь» від Амріта, і будьте чарівні!